lördag 24 november 2018

Två underbara ridturer

Sådana soliga dagar som idag är det underbart att ha möjlighet till två härliga ridturer. Samt en hundpromenad, så jag fick verkligen en rejäl dos frisk luft och sol idag.

Först en lugnare tur med Villimey och sällis Hulda genom skogen med lite klättring. Glad och framåt häst, så skönt att vara igång med henne. Därefter snabbt iväg med nästa häst, för solen började försvinna. Blev en tur genom Kättslinge och tölt nästan hela vägen, i alla fall på en sträcka på ca 1,7 km. Funny Annie levererade, så himla roligt med henne just nu. Två nöjda hästar, och en nöjd matte.

Bond å andra sidan har haft lite hosta hela veckan, men pigg och glad för övrigt. Vi tog en fin promenad genom hästhagen på förmiddagen och fick då sällskap av Villimey som med bestämda steg följde med så länge det gick. Blir så glad att hon vill vara med igen och kommer fram. Bond vilade sedan upp sig hemma när jag var ute med hästarna, så på kvällen behövdes båda balansbrädan, freestyle-träning, godis-sök och tuggpinnar tills han var nöjd.




Villimey ser förskräckligt ut i pälsen, kala fläckar på många ställen och fäller också, men jag hittade inga spår efter löss eller pälsätare. Så det är troligen en följd av hennes grovtarmsinflammation och sjukhusvistelsen. Hoppas det blir bättre snart, och pälsen växer ut igen.


3 kommentarer:

  1. Tänk att det syns i pälsen att hon varit sjuk. Å andra sidan gäller ju det för oss människor också. Fascinerande på sitt sätt.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är fascinerande hur allt hänger ihop på något sätt. Efter samråd med vet kommer hon för säkerhets skull att behandlas mot pälsätare. Det är nämligen inte ovanligt att bara en häst på ett stall drabbas, och då ofta en individ med nedsatt immunförsvar. Man lär sig mer hela tiden....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad får hon då för behandling? Switch eller vad det nu heter?

      Radera